mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label inaz. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label inaz. Papar semua catatan

Sabtu, 23 September 2017

HP Mini 110 for Inaz


HP Mini 110 for Inaz. Actually ni bukan cerita pasal gadjet baharu, tapi yang lama tapi aku masih pakai. Netbook ni aku beli tahun 2009 untuk mama. First of its kind. Dua bulan lepas tu terus keluar yang ada built in bluetooth tak silap aku. Tensen jugak la jap. Apapun. Netbook ni memang still in tip top condition except for the batteries la kan. Semua aku dah set baharu. Dari OS, apps dsb. Before 2015 memang iqa ada pakai. Tapi lepas dia dah pakai iPad memang a bit terbiar netbook nan satu ni. Sekali. Pagi tadi inaz tanya. Bah. Netbook ni boleh pakai lagi tak bah? Of coz la kan. Cuma bergantung penuh pada power la kan. Mesti netbook ni suka hatinya semula. At last. Ada juga yang guna dia semula. Hampir dua tahun tido aje kerjanya. Yihaaa!!! Cayang adik inaz.

Jumaat, 25 Ogos 2017

Inaz @ Klinik 1Malaysia Taman Nusantara


Inaz @ Klinik 1Malaysia Taman Nusantara. 6 Julai hari tu Inaz sakit tekak. Teruk jugak. Bawak gi klinik. Sekali tutup. Teringat Klinik 1Malaysia yang kebetulan area yang sama. Terus aje gerak ke situ. Merah dia kata. Kena minum banyak air suam ni. Dapat jugak ubat. Inaz paling tak takut dengan ubat antara semua anak aku ni. Ni kali kedua dia dapat ubat biji. Alhamdulillah. Mudah untuk dia.

Sabtu, 19 Ogos 2017

Program Revolusi Target & Skor 6A : The beginning @ school


Program Revolusi Target & Skor 6A : The beginning @ school. Pagi ni nganto inaz ke sekolah. Bas untuk ke program ni menanti di sekolah. Puas dia minta itu hari. Memang aku bagi pun. Bagi pendedahan awal pada dia. Dulu iqa, la ni tiba giliran dia pulak la kan. Tahun depan dia UPSR. Buat yang terbaik dik. Tu je pesan pada dia. So. Pagi tadi sampai. Dah ada beberapa kengkawan dia dah menanti. Cikgu sampai. Terus buat kiraan murid. Bas sampai ngam ngam. Terus naik untuk ke destinasi program pagi ni di Pusat Islam. Do your best dik! You can do it!

Jumaat, 10 Februari 2017

Inaz @ Latihan Kawad Kaki SKTNP


Inaz @ Latihan Kawad Kaki SKTNP. Tahun ni adik inaz masuk kawad kaki. Semula. Tahun lepas sekerat jalan. Time nak lawan boleh pulak tarik diri. Sian cikgu adik inaz. Penat dia train. Aku kata ngan adik inaz. Adik betul betul nak masuk tahun ni? Kalau betul. Abah nak adik inaz duduk dalam team sampai menang. No tarik diri. Once you masuk. No turning back. Mesti sampai menang. Adik inaz kata OK. OK. Fine. So. Aku akan support apa yang dia buat. Semalam. Jam 8 pagi dah keluar. Hantar dia gi training kat sekolah. Dah lama tak rasa perasaan camni. Dulu iqa. Sekarang adik inaz. Beli sarapan dulu. Jam 10.45 pagi dah terpacak semula kat sekolah. Dia abis training jam 11.30 pagi. Maybe seawal jam 11 pagi katanya. Mungkin selewat 11.30 pagi. Tak kisah la. Bawak switch. Bukak sodoku. Hari ni tak mencabar langsung. Jap beno setel. 11.15 pagi baru adik inaz selesai. Tanya dia. OK? Dia suka katanya. Layan. Buat dan berikan yang terbaik.

Ahad, 1 September 2013

Adik inaz dan hawani


Adik inaz dan hawani. Adik inaz dari dulu suka baby. Kali ni dia nak dukung dukung hawani. Ucu dia layankan ajer. Suka adik inaz. Read on...

Rabu, 7 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 2 : Adik Inaz dan kuciang gumuk


Back to nature 2013 - Day 2 : Adik Inaz dan kuciang gumuk. Malamnya, adik inaz bawak balik sekor kucen. Mana adik amik ni? Adik jumpa katanya. Ish ish ish. Jumpa kat mana. Tu, depan rumah orang tu. Pi hantaq balik. OK.

Dah hantaq balik pun dia dok lari mai kejaq adik. Bela ja la adik oiii.. Tapi tokleh bawak balik Johor. OK. Kita tengok la nanti... opppsss.. aku terus taruk nama untuk dia... Kuciang Gumuk, pasal kaki dia pendek dan memang dia agak gumuk.. wakakaka.. Read on...

Ahad, 12 Mei 2013

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami

Selamat Hari Ibu 2013 dari kami...




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 10 November 2012

konvokesyen prasekolah adik inaz

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
dapat akademik terbaik

mknace unlimited™ | konvokesyen prasekolah adik inaz sk taman nusa perintis
bersama rakan rakan pra sayang

Adik wak balik gambo dia convo hari senin lepas. Aku apa lagi. Scan, terus haplod la. Kekeke... Tahun depan dah tahun 1 si adik inaz ni.. Terbaeekkk!!!! Yang atas tu gambo dia dapat akademik terbaik..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 23 Jun 2012

Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis 2012

mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Orang dah mula ramai... sib baik aku sampai awal.. nombor 3 tu
Pepagi lagi dah terpacak kat SK Taman Nusa Perintis. Hari ni ada Hari Terbuka kat SK Taman Nusa Perintis. Kira aku kena gi dua la kan. Satu kelas iqa, satu lagi kelas adik inaz. Dedua ok. Markah dedua purata above 95%. Iqa nombor 1, tapi tak tau la dapat menten ke tidak sampai ke hujung tahun kan. Harap harap dapat la menten. Adik inaz pun ok. Cuma dia agak malu malu kucing lam kelas, kata cikgu dia. Hehehe.. Sapa tak kenal adik inaz...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Amik gambo kelas lain sebelum sampai turn
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Masih awal, tapi orang dah ramai
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas guru kelas iqa
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Patut aku dulu, tapi iqa lupa amik nombor, dah jadi nombor 4
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Tak kisah la kan. Dapat lebih masa untuk aku tagging dan menembak...
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Antara gerai jualan yang ada.. takde pun char koey teow..
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Ni kelas adik inaz
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Pun.. kami dapat nombor tiga
mknace unlimited | Hari terbuka SK Taman Nusa Perintis
Hari ni memang aku bertuah ngan nombor 3 agaknya, kot

Selasa, 17 Januari 2012

Hari pj sedunia



Pagi ni kebetulan pulak semua ada pj. So, semua pakai baju tshirt. Si ziqri pun nyibuk juga nak pakai tshirt. Bila selongkar baru ler jumpa berbagai tshirt yang aku beli setiap kali outstation. Dari langkawi sampai ke labuan, dari ganu sampai ke singapore. Belasah aje la.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ahad, 1 Januari 2012

Adik Inaz, settled



Buku, dah tampal nama, dah balut. Baju, dah bayar, tunggu dapat jer. Baju sementara, dah beli. Kasut, stokin, dah beli. Peralatan nulis, warna, dah setel. Tinggal berus gigi, cawan dan ubat gigi ja lagi. Masih pikio nak beli baru atau pakai dari stok sedia ada. Alomak... Gambo 4 keping lum setel. Tinggal nak print semula jer.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 31 Disember 2011

Adik Inaz ke Prasekolah



Semalam mama gi buat pendaftaran untuk adik inaz kat nusa perintis. Tahun depan, ehem; minggu depan adik akan ke prasekolah. Semak buku, peraturan dsb.

Harap harap semua ok. Petang ni nak kuar lengkapkan barang keperluan sekolah dia hendaknya...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 22 November 2011

Inaz's class photo

Lupa la pulak nak share gambar ni. Gambar kelas inaz.Ni teacher dia kasi hari Jumaat lepas, masa ambil kad kemajuan.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Isnin, 7 November 2011

Inaz n baby baru

Bukannya baby betul, tapi hadiah yang dia nak sangat semalam. Siap leh ketawa, nangis. Terbaeekkk!!!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

Isnin, 24 Oktober 2011

Megi jugak pilihan si inaz

Balik rumah tadi, nengok melepek si inaz. Demam kisahnya. Tu yang dari semalam muntah aje kerjanya. Tanya nak gi klinik tak...
Tak nak katanya.
Nak letak cool fever tak...
Tak nak. Pun aku taruk aje.
Nak makan apa...
Tak nak. Tapi kalau megi adik cuba la.
Terbaeekkk!!!nya jawapan dia.
Nak tak nak, buat ajer la.
Lepas makan nampak dah cergas sikit. Siap sukahati lagi layan movie magika...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 8 Oktober 2011

Inaz outdoor trip

Tak ingat bila inaz gi indoor waterpark ni, tau tau inaz hulur gambar kelas dia kat tiram tu. Nice place, sure tak leh lama lama cam kat outdoor waterpark pasal air dia memang sejuk, tambah ngan aircond lagi lak tu.
Published with Blogger-droid v1.7.4

Sabtu, 5 Mac 2011

Adik Inaz demam

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah kena cucuk ambik darah.. cian adik inaz
Hari Khamis lepas adik inaz demam panas. Petang tu, aku terus ke klinik bawak adik inaz. Masuk jumpa doktor and ayat yang tak gemar aku tunggu pun kuar.. kena check darah ni. Alamak.. Kalau aku zaman kebudak dulu dah lari kuar spital dah nih.. Ni memang bebetul aku lari. Tapi ni cemana nih.. Bawak inaz masuk. Letak atas kerusi..

Abang kena pangku anak ni bang.
Ye ker.. Alamak.. Terus aku pangku inaz. Tapi tolong pegang sekali yer..
Boleh.. memang saya tolong pegang sekali ni..

Sekali dia cucuk. Ngan aku pun dah kenoning kepala. Sudah.. Lagu mana ni.. Bapak dia yang lebih lebih nak tumbang dulu. Abis.. cemana nak buat ni. Kepala aku dah weng. Masa misi tu urus inaz. Aku sandar kat kerusi tu, layan kepala jap.. Bengong cenggini..

Pastu aku gagahkan diri jugak bangun bawak sample darah tu ke makmal. Semua mata dah dok tengok aku. Aku rasa jalan terawang-awang tu. Mesti tahap melelong nyer aku jalan. Sampai makmal. Letak sample darah tu, terus aku rebahkan badan ke kerusi. Pergghh.. Alhamdulillah.. berjaya gak aku sampai.. Rehat jap.. Tenangkan diri balik.. Pejamkan mata, sambil peluk inaz..

OK bro
Hmmm.. ok kot..

Ada jugak orang menyapa. Sian kan.. Tu la masalah utama aku dari dulu. Mabuk darah. Cemana ntah nak ilangkan. Ada yang kata kena layan tengok filem yang kasi darah ajer.. setakat nengok rambo 4 itu hari pun aku dah rasa mual nak mampus.. Tapi kena usaha jugak.. Kalau tak.. kesian kebudak nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 13 Februari 2011

Kalau dah nama kebudak kerol

Klik untuk gambar yang lebih besar
Tengok la nih, ni perangai bapak dan pakcik makcik dia satu ketika dulu nih
Balik ja dari program larian perdana tu, nengok kebudak ni semua senyap ja. Rupanya dok menyorok lam kem buatan sendiri kat penjuru rumah. Elok ja buat, pakai penyandar sofa tuh.

Tu yang teringat balik jaman kebudak dulu. Aku la kepten. Terbalikkan kerusi kusyen rotan tu, dia punya kusyen susun cam blok, pastu taruk selimut la pulak keliling. Tu yang turun baeeekk punya kat kebudak sendiri. Layan ajer la..

ps : yang bising mama dia la, dah semak satu rumah..>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tengok tu.. siap menyorok tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
inaz sempat ngendap tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aaiii

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ada orang lain lagi rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nyorok jangan tak nyorok

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
semua ada rupanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dahh.. kuar kuar kata mama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
jom kuar.. dah kena serender dah nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 15 Januari 2011

Jom melantak char koey teow

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah macam paruh purung dah mulut adik inaz ni.. hahaha
Char Koey Teow, Char Koey Teow. Semalam makan, dua hari lepas makan. Asyik makan Char Koey Teow ja. Senang bagi aku sebab makanan ni la paling simple dan cepat lagi menyelerakan untuk aku. Iqa ngan inaz toksah tanya, dah memang nak makan ajer.

Kat Gelang Patah ni setakat ni ada dua gerai yang jual. Yang first aku tau, yang biasa aku beli la. Depan Awana. Kalau biasa ngan gelang patah, cari tempat juai goreng pisang. Haa.. kat sini la gerai pertama yang aku jumpa, dan aku suka. Selalu amik char koey teow kerang ja, aku tak makan udang. Dia juai 3 jenis. Kerang, udang dan special. Special ni campur udang ngan kerang la. Harga RM3.50 satu. Kira just nice la.

Yang kedua kat nusantara, cari wan seng. Tapi ingat. Bukan kat kedai wan seng, tapi sebelah dia. Tapi yang ni kaya sikit kot. Presentation memang mantop. Harga pun mahal sikit. RM4.00. Tapi nasib ko la kalau dapat beli. Dia bukak ikut suka ati dia ja. Dah la sabtu ahad tutup. Hari biasa 5 hari suka ati nak bukak bila. Tapi nice gak rasa dia. Cuma dia kena cuba tetapkan hari bukak dia. Sian kat orang yang nak merasa kan.

Kalau nengok gambo ni, mesti pelik kan. Apasal la makan sampai ke kabinet ni ha. Kisahnya bebudak ni memang suka makan depan tv. Tapi sejak ziqri dah makin ligat nih, memang kena cari tempat strategik yang mana ziqri tokleh kacau. Nak tengok tv jugak so.. pepandai la kan nak hidup>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apakes la sampai cenggini gaya makan dia.. semata mata nak elak ziqri kacau.. kikikiki

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
makan jangan tak makan. inaz tu makan kerang ja tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa toksah citer.. char koey toew die hard fan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kejap ajer diaorang abiskan nih..

Enjoice...Sharing is power!!!