mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kids. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kids. Papar semua catatan

Sabtu, 1 Julai 2017

Klinik Pergigian Gelang Patah : 20170701 Iqi first dentist experience


Klinik Pergigian Gelang Patah : 20170701 Iqi first dentist experience. Semalam keluar ke Nusa Perintis. Klinik gigi. Pesakit agak ramai. Pembantu doktor suruh datang semula jam 6.00 petang. Sekali. Dalam 5 lebih, dia call semula. Doktor cakap tak sempat. Suruh datang semula hari Sabtu. First in the list. So. Hari ni jam 10 kami dah sampai. Tunggu doktor jap. Iqi dipanggil masuk. Aku lepak luar aje. Hero le katakan. Sekali dalam beberapa minit. Pembantu doktor suruh aku masuk. Alamak. Anak hero dah takut. Taknak buka mulut. Ni baru nak bius jer ni. Terpaksa la duduk kat sisi. At last dia bukak jugak mulut. Tapi hanya dapat bius untuk satu gigi aje sebab iqi dah mula menjerit tak nak. Masak ni. Ngan aku pun dah mula berpinau. Keluar. Masuk tandas. Cuci muka sendiri yang dah mula rasa kebas. Memang aku dah kenoning dah tadi. Lepak semula kat ruang menunggu. Ubat bius dah mula berkesan. Iqi asyik ngomen tak rasa mulut dia. Kekeke. Jenuh pujuk untuk masuk semula ni. Sampai turn. Dah masuk. Dan aku tetap kena panggil jugak. Memang aku kena pegang. Iqi toksah cerita la. Tapi. alhamdulillah. Selesai jugak sebatang. Minggu depan kita return untuk sebatang lagi. Nangis je iqi sepanjang jalan. Sampai rumah. Hmmm.. Jap aje. Dah jadi hero balik ler.

Khamis, 7 Julai 2016

Sesi lepaking bersama Fiqri


Sesi lepaking bersama Fiqri. Sesi hari raya kedua dimulakan dengan sesi fiqri nak tido. Kekeke. Mesti nak ada orang gentel, main ngan dia sikit sikit. Pasang lagu Nana ada happy bear. Pusing pusing. Posing posing. Baru la nak tido. Hehehehe.

Sabtu, 15 Ogos 2015

Back To Nature 2015 Throwback : The Kitten


Back To Nature 2015 Throwback : The Kitten. Basikal dah. Meronda dah. Sambil ronda ternampak anak kucing. Abih la diangkutnya balik. Petang tu dapat seekor. Pastu dicari lagi sampai cukup semua adik beradik kucing tu. Hehehe.

Back To Nature 2015 Throwback : Let's Conquer The Nature


Back To Nature 2015 Throwback : Let's Conquer The Nature. Apa tunggu lagi. Terus capai basikal-basikal yang ada. Serangg!!!

Sabtu, 13 Jun 2015

Second Round on Giant Bubble @Dataran Tanjung Emas


Second Round on Giant Bubble @Dataran Tanjung Emas. Malam ni makan kat gerai kat stesen teksi sebelah Muar Traders. Sekali kebudaks ajak lagi main belon kat Dataran. Aiyooo...

Jumaat, 12 Jun 2015

Conquering the pool @Hotel Classic, Muar


Conquering the pool @Hotel Classic, Muar. Tak sabar kebudaks nunggu aku habis kije. Agak lewat jugak tiba semula ke Muar. Sampai aje semua dah tak sabar. Hai.. Lam bilik pun ada tub ler. Tu yang mama dia kata dah 5 round sampai dah boring lam tub. Kekeke. Turun. Ngan kolam budak, ngan kolam dewasa. Semua pakat mandi. Layan aje ler...

Giant Bubble @Dataran Tanjung Emas, Muar


Giant Bubble @Dataran Tanjung Emas, Muar. Sempat melepak kat dataran tanjung emas. Ramai pulak orang melepak dan bermain kat sini. Ada giant bubble. Ada roller skate. Ada kereta bateri. Ada castle angin. Leh tahan gak la hidup kat sini. Kasi kebudaks ni main bubble aje. Dia cas RM4 with 5 scoop of bubble dan 3 batang pemegang. Layanzz...

Ahad, 19 April 2015

Projek rumah kotak by the kebudaks


Projek rumah kotak by the kebudaks. Pantang sungguh kebudaks kali ni. Mentang mentang ada banyak kotak kosong hasil beli kabinet ituhari, langsung pakat manfaat kotak kotak tu. At last... dah jadi rumah kotak la pulops. Siap ada tv la, tingkap la, semua lukis sendiri ja kat kotak tu. Layan ajer ler..

Isnin, 8 Disember 2014

Alang alang main lego


Alang alang main lego, terus aku ajar cara nak pasang sendiri. Kan dah boleh dah tu.

Isnin, 20 Oktober 2014

Syafiqah and friends on Hari Anugerah Cemerlang SA Nusa Perintis


Syafiqah and friends on Hari Anugerah Cemerlang SA Nusa Perintis. Ni masa aku kasi kamera kat iqa ahad lepas. Posing sakan no.

Ahad, 1 September 2013

Rumah terbuka sang boyak


Rumah terbuka sang boyak. Petang tadi ke rumah mak ngah. Ada rumah terbuka. Layannn... Nak makan takdak mood. Hidung berair. Sakan sangat kot beraya semalam. Padan muka aku. Letih pun tak habih lagi, dah sibuk pi beraya. Bukan satu dua rumah, sampai 5 rumah, sampai kulai lak tu noo... hari ni drop dead punya letih. Bangun dah petang. Layan pi rumah boyak. Kebudaks semua pakat bermain buai dengan rakusnya. Read on...

Sabtu, 24 Disember 2011

Kidz Room



Daripada nak ke angsana, tukar plan; langsung ke danga city mall. Iqa apa lagi mintak nak ke kidz room la. Rm10 sorang. Stokin rm3. Siap dapat free sejam. So... Semuanya rm26 untuk 2 orang, 2 jam. Mainan dia lebih berbentuk iq. So... Layannzzz..

Ehem ehem... Boleh la mak bapak gi sopping sakan


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 5 Mac 2011

Adik Inaz demam

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah kena cucuk ambik darah.. cian adik inaz
Hari Khamis lepas adik inaz demam panas. Petang tu, aku terus ke klinik bawak adik inaz. Masuk jumpa doktor and ayat yang tak gemar aku tunggu pun kuar.. kena check darah ni. Alamak.. Kalau aku zaman kebudak dulu dah lari kuar spital dah nih.. Ni memang bebetul aku lari. Tapi ni cemana nih.. Bawak inaz masuk. Letak atas kerusi..

Abang kena pangku anak ni bang.
Ye ker.. Alamak.. Terus aku pangku inaz. Tapi tolong pegang sekali yer..
Boleh.. memang saya tolong pegang sekali ni..

Sekali dia cucuk. Ngan aku pun dah kenoning kepala. Sudah.. Lagu mana ni.. Bapak dia yang lebih lebih nak tumbang dulu. Abis.. cemana nak buat ni. Kepala aku dah weng. Masa misi tu urus inaz. Aku sandar kat kerusi tu, layan kepala jap.. Bengong cenggini..

Pastu aku gagahkan diri jugak bangun bawak sample darah tu ke makmal. Semua mata dah dok tengok aku. Aku rasa jalan terawang-awang tu. Mesti tahap melelong nyer aku jalan. Sampai makmal. Letak sample darah tu, terus aku rebahkan badan ke kerusi. Pergghh.. Alhamdulillah.. berjaya gak aku sampai.. Rehat jap.. Tenangkan diri balik.. Pejamkan mata, sambil peluk inaz..

OK bro
Hmmm.. ok kot..

Ada jugak orang menyapa. Sian kan.. Tu la masalah utama aku dari dulu. Mabuk darah. Cemana ntah nak ilangkan. Ada yang kata kena layan tengok filem yang kasi darah ajer.. setakat nengok rambo 4 itu hari pun aku dah rasa mual nak mampus.. Tapi kena usaha jugak.. Kalau tak.. kesian kebudak nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 9 Disember 2010

Asyraf : En. Abu Hassan dan cucu-cucunya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 8 Disember 2010
Masa : 1.45 petang
Tempat : Depan rumah
Mood : Seronoknya

Ni la masanya, bila semua dapat kumpul reramai cenggini. Setakat ni bilangan cucu-cucu pun dah 6 setengah.. Lam bulan 3 nanti masuk la yang ketujuh. Kalau murah rejeki, hujung tahun dapat la lapan kan. Kalau la kan, tak paksa apa apa pun.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haziq kat dalam ngan mama dia. Si sesi posing berdiri tegak ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni sesi ala ala Baling Drift.. the next burnout... hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua posing baeekkk punya.. kereta yang adam naik tu sejak pak cik kecik tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kemunculan hero utama, encik ziqri

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 8 Disember 2010

Asyraf : Bergumbira di Baling

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 Disember 2010
Masa : 6.25 petang
Tempat : Rumah di Baling
Mood : Sukanya mereka

Dah sampai Baling dah.. Bebudak ni pun dah start bermain bersama dengan baik dah.. dengan baik tu.. biasanya jap ja.. pastu perang dunia ketiga pun meletus la.. Harap harap kekal sampai bebila cenggini. Harap harap la kan.. InsyaAllah.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom main sesama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baguih dok ada aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mana la pulak si ziqri ni dapat pensel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haa.. main kapal terbang tu takpa ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start makan la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik nak gi mana la pulak tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua pakat nengok atuk k

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Main elok elok ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pandai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adam macam biasa.. dengan ultraman dia ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dengan masak masak dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa toksah citer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi sesudah salin kulit

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Suka ati aaa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk k ... captured

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 7 November 2010

Ziqri as 'The Rock'

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 November 2010
Masa : 1.30 petang
Tempat : Gelanggang Gusti rumah den
Mood : Mengganas

Pertarungan hebat antara Ziqri 'The Rock' melawan Care Bear 'The Unstoppable' telah berlangsung dengan gumbira lam gelanggang gusti wawasan 2 petang ni. Memang banyak aksi ganas dipertontonkan oleh encik ziqri. Care bear memang tak berdaya lagi nak membalas. Tontonilah sendiri keganasan encik ziqri membelasah encik care bear.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena hayun ja encik bear kita nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah kena angkat tinggi tinggi dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adoiihhh.. siap banting ke lantai tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa lagi yang encik ziqri akan buat agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mak aih.. kunci kaki dan tangan lalu menggigit perut.. satu teknik yang kejam habis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banting ke lantai lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena piledriver tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kira jangan tak kira.. tapi encik ziqri telah mengangkat encik bear sebelum kiraan 3

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dia nak belasah lagi rupanya.. apa pulak yang dia nak buat nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
F5?? bukan nampaknya.. tapi memang encik bear akan mencium lantai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gigit leher pulak. maybe teknik sempena halloween nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kira lagi.. tapi sama cam tadi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adoih la.. abis dicengkamnya bontot encik bear kita ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa... nak kena tombstone pulak ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rilek encik ziqri.. kasi can sikit kat encik bear tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
OK.. saya tindan ajer lah ya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
1..., 2..., 3... yaaa.. encik ziqri yang menang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yaahhh.. saya tahu la saya memang terer tau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepas ni saya akan lawan encik pooh 'the giant' pulak.. tunggu tau

Enjoice...Sharing is power!!!