mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sekolah tun fatimah. Papar semua catatan

Ahad, 13 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 201170812 Outing


Sekolah Tun Fatimah : 201170812 Outing. Paginya kena hantar mama gi SMK Kangkar Pulai dulu. Sempat la jumpa homeroommate dedolu. Eton. Kekeke. Lecturer kat UTM rupanya hang nooo... Borak lebih kurang. Balik. Datang semula amik dalam jam 12.30 tengahari dan terus shoot ke STF. Amik iqa. Sekali dia nak makan asam pedas daa.. dah kena merayap ke Selera Johor. Makan chicken chop lagi la jawabnya. Hehehe. Pastu gerak ke Jakel cari kain untuk iqa nyer projek, sebelum merayap di Uda untuk fotostat dan sebagainya. Lum cerita terpaksa patah balik ke Mydin sebab tak jumpa kat Uda. Sempat menapau DVD untuk ici kat sini. Kekeke. Setel. Hantar iqa balik dan terus gerak pulang. Seharian juga jadinya.

Sabtu, 5 Ogos 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170805 STF Band at Majlis Penerimaan Bas Baharu Srikandi


Sekolah Tun Fatimah : 20170805 STF Band at Majlis Penerimaan Bas Baharu Srikandi. Meriah group Whatsapp STF Band Parents hari ni. Jap jap masuk berita. Jap jap masuk foto. Jap jap masuk video. Seronok jugak layan. Aku memang tak pergi STF hari ni. Layan Whatsapp aje. Tengok CG pun dah ada 3 varians pakaian dah. Tahniah pada semua yang terlibat. Meriah! All the best pada Band STF. Harap Jakarta 2017 Grand Prix Marching Band menjadi nyata. Kita boleh! Foto ni semua dari group ni je. Sapa yang nak menyumbang amat dialu-alukan. All the best!

Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170804 Lawatan Hujung Minggu. Semalam singgah Mat Corner terlebih dahulu. Alhamdulillah. Ada rezeki dapat makan Nasi Ambeng hari ni. Pastu baru gi beli food untuk Iqa. Selesai baru la gerak ke STF. Ramai orang hari ni. Terus gerak ke kantin untuk late lunch. Suka Iqa dapat makan nasi ambeng. Layan.

Sabtu, 29 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170729 Back To STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170729 Back To STF. Hari ni hantar Iqa ke STF. Singgah ke Talent Bookstore dulu cari barang Iqa dan buku UPKK Inaz. Iqa nyer selesai, Inaz punya tak setel lagi. Gerak terus ke STF. Lepak jap borak-borak. Nganto Iqa ke Surau. Sekali bas STF baru sampai. Hmmm.. Layan la jap. Snap sana sini la jadinya. Pastu. Gerak ke Angsana. Nak setelkan hutang ngan Inaz. Alhamdulillah. Jumpa jugak buku dia kat sini.

Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170721 Lawatan Hujung Minggu. 21 Jun. Macam biasa. Melawat Iqa. Hmmm. Lepas ni tak payah beli maggi lagi dah. Dah diharamkan. Makan lunch bersama. Dalam kereta. Kekeke.

Jumaat, 21 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170617 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170617 Lawatan Hujung Minggu. Sempat singgah Angsana dulu beli apa yang patut. Sambil sambil mama shopping untuk raya. Sampai STF. Iqa bagi something. Hehehe. Seperti dapat diagak dari awal. Khas untuk abah katanya. Cute. On the way back sengaja lalu tol. Topup kat Touch n' Go. Lepas ni dah perintah berkurung tokleh topup kat tol masa raya. Hahaha. Sekali kad tak boleh pakai. Ni la masalah ada dua kereta dua kad ni. Dah tak tau yang mana yang tak pernah guna lebih setahun. Bila jadi gitu kad akan deactivate. Sib baik ada IC yang dah ada function TnG. Topup ke IC aje ler.

Sabtu, 8 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170707 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170707 Lawatan Hujung Minggu. Selesai urusan di Kluang, macam biasa terus ke STF. Bawak food dan barang yang dipesan. Borak. Makan makan. Dan tambah sikit. Snap snap sini sana. Kekeke. Ni semua si Mus punya bahana la ni. Google Local Guide katanya.

Sabtu, 1 Julai 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170701 Kembali ke STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170701 Kembali ke STF. Hari ni dah tiba masa untuk kembali semula ke STF setelah cuti hari raya selama seminggu. Sempat ke rumah mama Jannah dan pak long Izzat sebelum gerak ke JB. Singgah jap Angsana untuk jajan dan Domino menapau pizza. Good luck Iqa.

Sekolah Tun Fatimah : 20170610 Kembali ke STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170610 Kembali ke STF. Ni bukti utama menunjukkan punya la lama aku nak ngapdet blog sejak kebelakangan ni. Hari ni dah nak kembali semula ke STF. Aku baru update yang 3 minggu lepas punya kembali daa... Hahaha. Luar jangka sikit yang ni. Memula ke Mydin untuk beli food. Lepas tu ke Angsana. Dalam cuaca yang agak tak best. Ditambah pulak dengan trafik yang pun tak best. Memang masak ler kitaorang dalam kereta. Sangkut dekat dua jam jugak. Adesss. Hantar iqa. Balik. Sekali petang iqa call. Projek sains tertinggal daa... Sebesar alam bendanya. Tertinggal elok ja atas katil kat bilik dia. Return semula ke STF malamnya. Lepas hantar terus isi minyak. Perghhh... Leh tahan hari tu. Esoknya terus demam selsema. Nasib nasib.

Ahad, 28 Mei 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170528 Cuti Pertengahan Tahun


Sekolah Tun Fatimah : 20170528 Cuti Pertengahan Tahun. Khamis lepas. Amik iqa masa balik dari kerja. Jap ja dah cuti pertengahan tahun kan. Dua minggu tu cuti. Mulanya ingatkan nak singgah kedai borong. Tapi kensellah. Dah nak puasa dah sabtu ni. Nanti masa ngantor balik aje lah singgah.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 20 Mei 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170519 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170519 Lawatan Hujung Minggu. Lawatan biasa biasa aje. Makan makan. Iqa bagi kad hari ibu custom made pada mama.

Rabu, 10 Mei 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170501 Lawatan Cuti Pekerja


Sekolah Tun Fatimah : 20170501 Lawatan Cuti Pekerja. Lawatan paling cukup korum. Memang manfaat habis masa cuti hari pekerja ni. Suka la iqa. Hehehe. Good luck dengan peperiksaan minggu ni. Do the best!

Sabtu, 29 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170429 Majlis Anugerah Tun Fatimah


Sekolah Tun Fatimah : 20170429 Majlis Anugerah Tun Fatimah. Pagi ni seawal jam 7.30 pagi dah keluar. Gi sarap dulu. Sebelum gerak ke STF untuk Majlis Anugerah Tun Fatimah. Iqa bertuah sebab seawal pembelajaran di sini, dia dah dapat rasa kemeriahan Majlis Anugerah berprestij di sini. Teruskan usaha dan cuba untuk terus sentiasa cemerlang di masa mendatang. Apapun. Yang tak best adalah... jarang la aku dapat tempat yang spoiled macam hari ni. Haishhh... Takpe. Lessons learned! Tahniah pada iqa dan semua yang diberi pengiktirafan pada hari ni.

Jumaat, 21 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170421 Kejohanan Balapan dan Padang STF Kali ke 54 dan Outing Bermalam


Sekolah Tun Fatimah : 20170421 Kejohanan Balapan dan Padang STF Kali ke 54 dan Outing Bermalam. Petangnya terus gerak ke STF. Nak amik iqa dan afiqah. Balik bermalam. Sabtu ni terlibat dengan Yok Color Run 2017 pulak. Cabaran pertama. Total blackout kot kat opis. Masak. Dah dua khamis dah aku menapak turun 5 tingkat ni. Takpe la. Sampai. Terus amik diaorang. Sesambil tu dok browse thru foto foto sukan pagi tadi. Kekeke. Layankan aje. Rumah Aishah champion ini tahun. Siap jadi johan Sukantara, Johan Perempuan 13 Tahun dan Johan Perempuan 18 Tahun. Johan Sorakan Rumah Zainon.  Rumah  Fatimah dapat Johan Hiasan Khemah, Johan Perbarisan dan Johan Maskot. Rumah Zeti dapat Johan Perempuan 15 tahun. Olahragawati. Wan Nur Syasya Aqilah Wan Asmuri dari Rumah Fatimah. Terbaeekkk!!!! Iqa. Dalam band aje. Dia tak lari pulak kali ni.

Sabtu, 8 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170408 Outing @ Angsana


Sekolah Tun Fatimah : 20170408 Outing @ Angsana. Wooo... Hari ni a bit ramai kat sini. Ada program immersion. Security pun dah bertambah improve. A bit tight. Good improvement. Keluar masuk memang diselia dengan lebih baik. So. Selesai semua urusan terus gerak ke Angsana. A bit of book hunting @ Badan. A bit makan makan @ Pizza Hut. A bit food hunting @ UO. And lastly a bit of window shopping kat aras atas. Selesai. Yok pulang.

Jumaat, 7 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170331 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170331 Lawatan Hujung Minggu. Gi lawat Iqa minggu lepas. Last minute plan. Better gi Jemaat. Sabtu boleh rehat sikit. Pinggang memang totally sangat sakit actually. Aku terbaring aje kot. Nak gerak memang tak la. Adjust seat. Paling sedap aku rasa. Aku nyandar ja lam kereta. First time bawak kereta camni. Langsung tak turun. Sampai rumah. Perit rasanya nak gerak masuk. Tu yang hari ahad ayat pertama KS. Kuat betul bau koyok ke ubat dalam bilik ni. Hahaha. Khamis kena. Isnin baru recover full.

Sabtu, 1 April 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170325 Kembali ke STF


Sekolah Tun Fatimah : 20170325 Kembali ke STF. Ngantor iqa ke STF semula. Siap cetak sticker gambo passport. Alang alang. Dengan sticker sendiri pun dicetak untuk adik switch. Layan aje ler. Suka tul si Ici hari ni dengan baju kotak kotak dia.

Sekolah Tun Fatimah : 20170225 Lawatan Hujung Minggu


Sekolah Tun Fatimah : 20170225 Lawatan Hujung Minggu. Lama jugak ye gambo ni terperam dalam dropbox. Jalan jalan hujung minggu. Ni kira hari yang agak tensen sebab line streamyx out dekat rumah, henpon langsung taknak start. Balik. Singgah Digi. Terus amik henpon baru. Sebelum pulang lepak KFC. Ni semua tensen punya pasal la ni. Kekeke.

Jumaat, 17 Mac 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170316 Selamat Bercuti


Sekolah Tun Fatimah : 20170316 Selamat Bercuti. Jap ja dah jam 3 petang. Hampir terlupa aku nak gi ambik Iqa kat STF. Sibuk ngan design keliling pinggang. Dulu ingat lagi borak kosong ngan Ustaz Azman. Baik ko buat ja design untuk JPN. Kan ke itu ko punya soul. Betulla. Bila aku amik semula. Rasa macam seronok sikit. TQ ustaz. Kemas barang. Terus gerak ke STF. Cam biasa. Orang dah tak ramai. Biasanya waktu puncak of coz la jam 1 kan. Buat apa aku nak amik Iqa awal. Pastu. Boring pulak nanti lepak kat opis aku kan. Baik dia lepak kat asrama. Jalin silaturrahim dengan murid yang balik lebih lewat.

Sampai aje aku lepak kat meja depan kaunter. Layan analisa SPM sementara nunggu Iqa. Nampak Afiqah bertugas kat kaunter. Senyum je dia ngan aku. Anis kebetulan lalu. Iqa tengah ngemas cik. OK. Anis ngan Afiqah balik malam nanti ngan bas. Anis ke Kelantan. Afiqah ke Perak. Selamat bercuti pada semua. Manfaatkan masa terluang dengan aktiviti berfaedah. Aku pun tengah dok rancang nak bawa kebudaks ni ke tempat yang ada something. Zoo Johor. Muzium Johor. Selasa ni pastinya mama nak ke Pasar Selasa Pekan Nenas. Aku amik cuti singkat aje. 2 hari. Berbelah bahagi lagi tentang hari sebab hujung minggu ada Konvensyen PAK21. Nasib baik Musleha inform tunda. So. Terus tetap aje cuti selasa rabu. Khamis cuti khas Keputeraan Sultan Johor. Tapi masih blank sebab dalam kepala aku dah setting untuk short holiday aje.

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #J3‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Sabtu, 11 Mac 2017

Sekolah Tun Fatimah : 20170311 Lawatan


Sekolah Tun Fatimah : 20170311 Lawatan Semalam gi melawat Iqa. Minggu depan periksa. Khamis depan dah mula balik bermalam. Jap aje. Pejam celik pejam celik. Sempat beli goreng pisang dulu depan Fresh Hub tadi. Lepak. Borak borak. Iqa bawak buku nak ulangkaji. Tapi. Borak punya pasal. Dia terus lupa pasal tu. Takpelah. Kita release tensen dulu. Nanti sambung semula ulangkaji. All the best dalam ujian nanti. Good luck and do the best!